Az Oncotype DX tesztről

Áttekintés
A kemoterápiás kezelés nem jelenti az összes Betegnek ugyanazt az előnyt. Az Oncotype DX egy 21 gént vizsgáló teszt, amely személyre szabott prediktív és prognosztikus eredménnyel segíti a konkrét korai emlőrákos Beteggel kapcsolatos terápiás döntést:

Van a kemoterápiának hozzáadott értéke vagy az nem bizonyítható?


Az Oncotype DX:
1. Segíti a terápiás döntését - Az egyetlen bizonyított, multigén expressziós vizsgálat, amelyet mind az ASCO, mind az NCCN mind pedig a StGallen-i ajánlás tartalmaz
2. Az Oncotype DX által szolgáltatott információ növeli a végleges döntés melletti bizalmat az Orvos és a Beteg részéről - nemzetközi klinikai vizsgálatok azt mutatják, hogy a döntések 30% változott meg a Teszt eredményének megismerését követően
3. Az Oncotype DX riport tartalmazza az ösztrogén, a progeszteron, továbbá a Her2 receptor értékeket


Széleskörű vizsgálatokban validált, széles körben használt
1. Az egyetlen multi-gén vizsgálat, amelyet megtalál az ASCO, az NCCN és 2011-től már a StGallen-i ajánlásban is.
2. Több mint 250 000 beteg részére biztosított információt az Oncotype DX
3. Közel 4 000 beteget vontak be az Oncotype DX értékét bizonyító klinikai vizsgálatokbaMely Betegeimnek?

Az Oncotype DX fontos információkkal szolgál a következő betegek részére:

Betege nyirokcsomó negatív (amibe beletartozik a nyirokcsomó mikrometasztázis is), ösztrogén receptor pozitív, HER2 negatív, invazív emlőrákban szenved.

Betege nyirokcsomó áttétel rendelkező, ösztrogén receptor pozitív, HER2 negatív, invazív emlőrákban szenved és posztmenopauzában van.


1. ábra


Kiújulási pontszám (RS) eredmény

Az emlőrák egy heterogén betegség, ezért fontos, hogy legyen egy biztos pont, egy teszt, amely ezt a heterogenitást képes kezelni, elhelyezni és összehasonlíthatóvá tenni a teljes biológiai változatosság spektrumán:

1. A 10 éves kiújulás valószínűsége együtt emelkedik az Oncotype DX kiújulási pontszámának (RS) az emelkedésével.
2. A PCR technológia lehetővé teszi a kiújulási pontszám pontos, számszerű meghatározását - magas minőségbiztosítás mellett.

2. ábra